coaching en advies op maat

Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard

Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard is ontstaan vanuit het vrijwilligersinitiatief van Esther Vliegenthart om eens per maand een lotgenotenmiddag te organiseren voor jonge mantelzorgers. Tijdens deze middag staan delen én verwend worden centraal!

Ben je een broer(tje) of een zus(je) van iemand met autisme, of down of een andere zorgbehoefte? Dan is het soms fijn om met andere broers of zussen te praten. Meld je dan aan voor de brusjesmiddag.

Iedere maand praten we over wat ons bezig houdt. We proberen je handvatten mee te geven om steeds beter met jouw rol in jouw gezin om te gaan zonder de aandacht voor jezelf te verliezen.

Verder worden jullie verwend, maken we wat leuks of spelen we een spel! En natuurlijk kunnen jullie lekker met elkaar kletsen en ervaringen uitwisselen. De middagen zijn vooral enorm gezellig!

In de vakanties proberen we er een extra leuke en lange middag van te maken!

Kosten: €10,= per keer

In maart 2017 én 2018 werd de "Brusjesmiddag" gewaardeerd met een tweede plaats bij de waarderingsprijs van Alblasserdam.

Heb je ook interesse om te komen? Stuur me dan een mailtje: brusjesmiddag@gmail.com

De tijd is altijd van 14:30-16:30 uur. (inloop tot 14:45 uur). Geplande data 2019: 25 september, 30 oktober, 27 november

In juli of augustus en in december proberen we met de 2 groepen samen een middag eruit te gaan in de vakantie. Deze data worden in overleg met de ouders gepland.

Locatie: Landvast, zaal Het Atelier, Haven 4 in Alblasserdam.


Brusjesmiddag voor tieners: Brussenavond

Voor de tieners is er een avondgroep gestart. De opzet is gelijk aan die van de brusjesmiddagen, maar in deze groep zijn de kinderen groter en doen we activiteiten die meer bij hun belevingswereld aansluiten. In deze groep is nog plek.

Kosten: €7,50 per keer

Locatie: Landvast, Haven 4, Alblasserdam, zaal Het Altelier

Data: 27 september, 1 november, 29 november

In juli en augustus en december proberen we met de 2 groepen samen een middag eruit te gaan in de vakantie. Deze data worden in overleg gepland.

Tijd: 19.00 - 20.30 uur

Aanmelden kan per e-mail: brusjesmiddag@gmail.com

Brussencursus

Voor kinderen en tieners is er ook een mogelijkheid om een brussencursus te volgen. In deze 5-delige cursus leren zij alles over autisme en krijgen ze handvatten aangereikt om beter om te gaan met autisme in hun directe omgeving. (psycho-educatie). Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat. De cursus wordt van tijd tot tijd aangevraagd. Staat er nog geen datum in de agenda, of schikt deze u niet, neem dan gerust even contact op.

Kosten: €75,- inclusief materiaal.

Aanmelden kan per e-mail: esther@aandehand.com

Privacy

Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard respecteert uw privacy. In de privacyverkalring kunt u lezen hoe we dat doen. U kunt hier de Privacyverklaring Brusjesmiddag (1).pdf downloaden.