coaching en begeleiding op maat

Esther Vliegenthart                                                                    

Mijn naam is Esther Vliegenthart en ik verzorg de begeleiding en de trainingen vanuit "Aan de hand". Ik ben moeder van 3 kinderen: 2 tienermeiden en een tienerzoon.

Ik heb een diploma behaald voor coaching bij autisme en gedragsproblemen bij kinderen. Veel boekenwijsheid dus... "Gelukkig" ben ik ook ervaringsdeskundige en heb ik in het verleden ook geworsteld met gedragsproblemen van mijn zoon die voortvloeiden uit autisme. Wij hebben in de afgelopen 8 jaar als gezin heel veel geleerd. Ook heb ik een aantal jaar bij een grote organisatie in Zuid-Holland gewerkt als persoonlijk begeleider van kinderen en volwassenen (in alle leeftijden) met autisme. Die ervaring, kennis en kunde in combinatie met opleidingen en cursussen en liefde voor mensen, maken dat ik u heel graag begeleid.

Het mooiste wat een iemandkan worden is "zichzelf", cliché maar waar en o zo belangrijk. Met u ga ik graag op zoek naar manieren omu of uw kind verder te helpen en uw gezin verder te helpen. Want ik weet als geen ander wat de weerslag van ontwikkelingsproblemen op een gezin kan zijn.

Daarnaast begeleid ik ook volwassenen met autisme. Soms lopen zij vast in hun werk, hun dagelijks leven. Ook kan het hebben van een gezin soms een grote uitdaging vormen voor iemand met autisme. Samen inventariseren we de knelpunten en gaan we aan de slag. Waar nodig betrekken we daar ook uw omgeving bij.

Verder heb ik een enorme interesse in "passend onderwijs" en heb ik daar jaren op vrijwilligersbasis een bijdrage aan geleverd. Ook schrijf ik kinderboeken voor speciale kinderen: Saartje. Hier kunt u daar meer over lezen. Tot slot heb ik ook een boek gemaakt met portretten van kinderen, jongeren én volwassenen met autisme. Het portret beschrijft wie ze zijn, hoe zij autisme en de maatschappij ervaren en wat hun toekomstdromen zijn. De titel van dit boek is "Door andere ogen".

Vergoeding

Voor persoonlijke begeleiding is het mogelijk om een PGB aan te vragen bij uw gemeente. We hebben ervaring met de aanvraag en kunnen u daarin begeleiden.

Interesse in de dagbesteding, kijk dan op de website van Zorgboerderij De Marke