coaching en advies op maat

Vanuit het kind

Wij bekijken de situatie altijd vanuit het  kind. We zoeken naar de onderliggende oorzaak van het gedrag en gaan daaraan werken. Wij "labelen" niet en stellen geen diagnose. Heeft uw kind al wel een diagnose, ook dan is het bij ons van harte welkom voor begeleiding. We kunnen dan werken aan de hobbels waar uw kind het meeste last van heeft.

Ook is er de mogelijkheid om met meerdere kinderen in kleine groepjes te werken. Dat is vooral fijn wanneer uw kind moeite heeft met uitgestelde aandacht, concentratie, sociale vaardigheden etc.

Wanneer kinderen vooral op school vastlopen, observeren wij (in overleg met de school) de kinderen in de klas om te kijken welke aanpassingen in het klaslokaal helpend kunnen zijn voor uw kind.

Voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten, of moeite hebben met het reguleren van hun gevoel/emotie bieden wij een leuke en speelse cursus aan. Voor kinderen die belemmerd worden door een negatief zelfbeeld/negatieve gedachten of voor onzekere kinderen bieden wij ook training aan. Hier leest u daar meer over.

Voor volwassenen geldt dat we samen op zoek gaan naar de knelpunten die u ervaart in uw dagelijks leven, het werk, of in uw gezin. Met die punten gaan we samen aan de slag. Waar nodig betrekken we ook uw omgeving hierbij. 

Werkplan

Na een telefonische kennismaking, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Dat gesprek kan desgewenst bij u thuis plaatsvinden. In dat gesprek vertelt u alles over uw kind: wat maakt hem of haar uniek, wat kan hij goed, wat zijn de mooie eigenschappen van uw kind en hoe en wanneer loopt uw kind vast.

Aan de hand van dat gesprek maken we een werkplan om samen met u aan de grootste hobbels te werken. Dat "werken" gaat altijd op speelse wijze, soms in de vorm van een creatieve opdracht, soms zelfs in de praktijk en soms in de vorm van een spel of gesprek. Er wordt daarbij altijd rekening gehouden met wat uw kind wel en niet kan. We komen daarvoor graag bij u thuis.

Het werkplan wordt daarna met u besproken en wanneer u akkoord bent, gaan we zo snel mogelijk aan de slag! Afhankelijk van de doelen waar we aan werken, doen we dat bij u thuis, bij ons of in de dagelijkse praktijk. 

Samen

Wij werken heel graag sámen met de ouders. Zo kan uw kind niet alleen bij ons oefenen, maar ook thuis. Samen staan we sterk! We nemen u graag mee aan de hand, totdat u en uw kind het zelf kunnen!

Tarieven

Intake en opstellen werkplan: €50,00

Vervolgafspraak: €30,00 per uur


Vanuit het kind

Wij bekijken de situatie altijd vanuit het  kind. We zoeken naar de onderliggende oorzaak van het gedrag en gaan daaraan werken. Wij "labelen" niet en stellen geen diagnose. Heeft uw kind al wel een diagnose, ook dan is het bij ons van harte welkom voor begeleiding. We kunnen dan werken aan de drempels waar uw kind het meetste last van heeft.

Ook is er de mogelijkheid om met meerdere kindjes in kleine groepjes te werken. Dat is vooral fijn wanneer uw kind moeite heeft met uitgestelde aandacht, concentratie, sociale vaardigheden etc.

Wanneer kinderen vooral op school vastlopen, observeren wij (in overleg met de school) de kinderen in de klas om te kijken welke aanpassingen in het klaslokaal helpend kunnen zijn voor uw kind.